E10 benzine met 10% ethanol

Er wordt veel gepraat over de toekomst van het autorijden. De grootste discussie van dit onderwerp is milieu.
Wat voor krachtbron gaan we gebruiken in de toekomst. Gaan we elektrisch rijden of is dit de overgang fase naar iets heel nieuws? Dit zijn de vragen die we dagelijks op tv en sociaal media voorbij zien komen.
In de steden zijn de volledige elektrische in rap tempo het straatbeeld aan het kleuren. Buiten de steden echter komen we nog wat actieradius te kort en komen de hybridisch in opmars. Bij deze komt natuurlijk kijken dat een deel daarvan een verbrandingsmotor zal zijn. Met de Europese normen zitten ze nu boven op de Nox uitstoot.
Hierdoor heeft de ontwikkeling van de brandstof ook niet stil gezeten. We zien vanaf 1 oktober 2019 dat aan de brandstofpomp E10 of E5 wordt aan geboden. Wat is echter De E10 of E5, en wat is hier het doel van.
Het is gewone benzine waar men ethanol aan toevoegt, daarbij staat het getal voor het percentage. Dus E10 heeft 10% ethanol en E5 5% ethanol. Ethanol oftewel 9C2H6O) is een natuurlijk product. Deze biobrandstof wordt dan al wel jaren toegevoegd aan de brandstof maar het percentage gaat met de jaren omhoog.

Waarom
Het voordeel van meet ethanol is dat deze minder CO2 uitstoot.
Maar er zijn ook nadelen aan ethanol het heeft de eigenschap om pakkingen en leidingen al dan niet van rubber aan te tasten. Het gevolg hiervan ligt voor de hand, lekkages door verdunt rubber of door corrosie aan metalen leidingen.
Recente wagens zijn al wel aangepast aan deze soort e10 brandstof. Maar bij oudere auto’s en oldtimers is dit zeker niet het geval.
Het tweede probleem is dat ethanol hygroscopisch is, dit wil zeggen dat het water onttrekt aan de lucht. Water is echter het laatste wat je in het brandstofsysteem wilt hebben.
Nu hebben wij bij Auto073 ervoor gekozen om in samenwerking bij iedere onderhoudsbeurt preventief een toevoeging aan te brengen. Dit is een multifunctionele reiniger, multifunctioneel met betrekking tot het emulgeren van het water zodat het mee verbrand kan worden. Tevens zorgt het voor extra smering. De verstuivers en injectoren zijn voorzien van zeer kleine verstuivingsgaatjes. De minste vervuiling kan al zorgen voor serieuze problemen op het gebied van vermogen, emissie uitstoot en eventuele foutmeldingen te gevolgen hebben.
Daarbij beschermt het tegen de schadelijke werking van de Ethanol mits dit systematisch gebruikt wordt. Zodat u en u auto niet op de lange termijn voor dure onnodige reparatie komt te staan.